Nova bolnica trebinje.jpg

Sve potrebne dozvole za pripremne radove na izgradnji nove Bolnice u Trebinju, u koju će Vlada Republike Srpske uložiti 128 miliona KM, su dobijene i oni će početi uskoro, rekao je direktor Bolnice u Trebinju Nedjeljko Lambeta.

Lambeta je za Srnu naveo da je zemljište preneseno sa Republike na Bolnicu Trebinje, da su dobijeni lokacijski uslovi, te da je izdata i građevinska dozvola za pripremne radove.

On je istakao da su ispoštovane sve procedure i dobijena pozitivna mišljenja Pravobranilaštva Republike Srpske i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u vezi sa zakonitošću kada je riječ o gradnji nove Bolnice u Trebinju.

Lambeta je naglasio da će nova bolnica imati kapacitet 223 kreveta sa svim klinikama i odjeljenjima, te površinom bolničkog kompleksa od 17.826 metara kvadratnih koji će se graditi po sistemu "ključ u ruke".

- Nova Bolnica u Trebinju biće na ponos svim građanima istočne Hercegovine i Republike Srpske, a osim medicinskog segmenta, ona će sadržati i komercijalni dio. Sa novom Bolnicom stanovništvo ove regije dobiće znatno bolju zdravstvenu zaštitu - rekao je Lambeta.

Lambeta je naveo da su ovo činjenice o ovom značajnom projektu, te odbacio sve spekulacije koje se po pitanju izgradnje nove bolnice u Trebinju iznose u javnost.