Mini kamp vanja grbic3.jpg

U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" održava se "Mini kamp" na kome trenira 79 mladih odbojkaša i odbojkašica od Foče do Ljubinja, a koji vodi proslavljeni odbojkaš Vladimir Grbić.

Grbić je zajedno sa Zoranom Vidakovićem i trenerom ŽOK "Leotar" Mišom Pešićem došao na ideju da za prvomajske praznike okupe najbolju odbojkašku mladost Hercegovine.

Bivši reprezentativac od 1991 do 2006. godine, osvajač olimpijskih, svjetskih i eropskih medalja sa reprezentacijom i titula nacionalnih šampionata i kupova sa klubom, najbolji odbojkaš Evrope 2000. godine, Vladimir Grbić je istakao da su okupljena djeca od 2004. do 2009. godišta.

"Okupili smo se ovdje da vidimo gdje smo, a sa Vidakovićem dugo sarađujem na pomoći u radu sa trenerima, razmjeni iskustava i onoga što smo radili kod mene na kampu. Došli smo da podignemo broj djece koja će biti u odbojci, a sa druge strane da rad sa njima bude što kvalitetniji odnosno približniji njima na osnovu saznanja koje smo dobili. Hrana i smještaj su izvrsni, djeca poznaju Trebinje i odlično se osjećaju", jasan je Grbić.

Mini kamp vanja grbic2.jpg

Trener ŽOK "Leotar" Mišo Pešić se zahvalio na razumijevanju ljudima u Trebinju od strane i to ustanovama "Trebinje sport" i "Doma učenika".

"Treba napomenuti da djeca nemaju nikakvih troškova osim troškova dolaska, a Vladimir je pokrio sve njihove troškove boravka u Trebinju. Našem klubu je drago što se došlo na ovakvu ideju i što je ona realizovana. Mi smo ovdje kao tehnička podrška i namjera nam je da ne damo samo djeci iz Trebinja već i iz ostalih gradova priliku da rade sa najboljima", rekao je Pešić.

Maja Perišić, član OK "Maglić" iz Foče, trenira odbojku šest godina, a počela je trenirati ovaj sport zajedno sa svojim drugaricama.

"Drago mi je da da sam ovdje jer je ovo novo iskustvo i po prvi put treniram sa nekim ko je čuveno ime u odbojci. Uvijek se nauči nešto novo. Svi imamo ambicije da postanemo najbolji i da budemo najbolji u svojoj kategoriji, a na kraju i u svijetu. Nadam se da ćemo najviše naučiti što se tiče psihičke igre i mentalitetu tokom igre jer to predstavlja najveći problem većini sportista. Ovo je uzrast kad najviše učimo i kada smo najsvjesniji što činimo tako da je ovo najbolje vrijeme i prilika da to iskoristimo", rekla je Perišić.

Emilija Albijanić, član OK "Hercegovac" iz Bileće, kaže da je svim djevojkama ne samo u Bileći već i šire uzor Tijana Bošković.

Mini kamp vanja grbic1.jpg

"Ovaj mini kamp je lijepo zamišljen, da nas motiviše, da dobijemo što više samopouzdanja koje je generalno problem mlađih sportista. Nama je čast da imamo priliku da treniramo sa proslavljenim reprezentativcem Vanjom Grbićem. To za nas predstavlja jedno veliko zadovoljstvo i čast", poručila je Albijanić.