Ucenici muzicke skole.jpg

Na 29. Republičkom takmičenja muzičkih škola RS, koje je održano u protekla dva dana u Banjaluci, kamerni sastavi i hor Muzičke škole Trebinje osvojili su specijalnu nagradu, četiri prve i dvije druge nagrade.

Specijalna nagrada pripala je, u četvrtoj kategoriji, kamernom srednjoškolskom sastavu: Marina Mučibabić i Marija Zirojević, flauta i Ksenija Ninković, klavir, u klasi profesora Nede Tanasijević.

Prve nagrade, u prvoj kategoriji, osvojili su kamerni trio gitara, u kojem su nastupili osnovci Jana Radišić, Nađa Čabrilo i Petra Pajić, kao i Vuk Vujačić, Oleg Jokanović i Dimitrije Milić, oba sastava u klasi profesora Jelene Buđen.

Najbolji u prvoj kategoriji bio je i kamerni, osnovnoškolski sastav harmonika, koji su činili: Stefan Gotovina, Blagoje Ćurić, Božo Krivokapić, Ognjen Dursun, Luka Hršak i Jakov Bajčetić, u klasi profesora Violete Popadić, Dušanke Babić i Vanje Albijanić a u drugoj kategoriji trijumfovao je hor srednje Muzičke škole Trebinje, pod upravom profesora Milisava Sukonjice.

„Ono što je značajno za nas je to da smo ove godine, po prvi put odmjerili snage sa velikim mješovitim horom iz Banjaluke, koji je najbroniji i možemo reći najjači sastav u Republici Srpskoj, i u toj kategoriji smo osvojili prvu nagradu. Što se tiče kompozicija, obavezna je bila renesansa i barok, zatim Mokranjac, a uz koreografiju smo izveli i kompoziciju našeg bosanskohercegovačkog kompozitora Dušana Pokrajčića. Ovo je sedma nagrada za naš hor i kruna našeg ovogodišnjeg rada, na koju smo veoma ponosni“, kazao je profesor Milisav Sukonjica.

Druge nagrade pripale su, u trećoj i četvrtoj kategoriji, kamernim srednjoškolskim sastavima, koji su činili: Anastasija Žulović, violina, Lana Mišović, viola i Nadežda Mastilo, klavir te Sara Kozina i Sara Mijanović, violina, Milana Gojković, violončelo i Tina Milivojević, klavir, oba sastava u klasi profesora Jelene Kovačević.

Iz Muzičke škole Trebinje podsjećaju da je srednjoškolka Elena Oro, koja pohađa treći razred ove škole, bila najbolja na trećem internacionalnom onlajn klavirskom takmičenju „Sergej Rahmanjinov“, koje je održano ovog mjeseca u Sarajevu, u disciplini komplementarni klavir u A2 kategoriji, u klasi Mire Der.