Gimnazijalci trebinje1.jpg

Gimnazija "Jovan Dučić" bila je domaćin Republičkog takmičenja iz fizike i učenici ove škole ostvarili su odlične rezultate.

Prvo mjesto u konkurenciji drugih razreda pripalo je Savi Crnogorčiću, kod četvrtih razreda drugo mjesto osvojio je Ognjen Vujović, a u konkurenciji trećih razreda treće mjesto pripalo je Spasoju Kukuriću.

Ova tri učenika trebinjske Gimnazije zajedno sa još pet učenika iz Republike Srpske plasirala su se na Prvenstvo BiH koje će se održati 13. maja u Sarajevu na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Kod prvih razreda Ognjen Šekarić osvojio je 6.mjesto, a prvo mjesto pripalo je Andreju Krčmaru JU "Gimnazija" Banjaluka, drugo Mihajlu Letiću iz iste škole, a treći je bio učenik TŠ "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine Vladan Mićić.

Najbolji kod drugih razreda je Trebinjac Savo Crnogorčić sa osvojenih 85 bodova, drugi je Danilo Birčaković SŠC "Petar Kočić" iz Zvornika, a treća je Anastasija Milanović SŠC "Foča" iz Foče.

U konkurenciji trećih razreda Spasoje Kukurić osvojio je treće mjesto, prvo mjesto osvojio je učenik TŠ "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine Miodrag Ostojić, a drugo mjesto učenik "Gimnazija" iz Banjaluke Mihailo Bogdanić.

Kod četvrtih razreda Ognjen Vujović osvojio je drugo mjesto, a prvo mjesto pripalo je učeniku TŠ "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine Strahinji Prodanoviću, a treće mjesto pripalo je učeniku Gimnazije "Sveti Sava" iz Prijedora Milošu Romčeviću.

Gimnazijalci trebinje2.jpg

Najbolji iz fizike u Republici Srpskoj u konkurenciji drugih razreda Savo Crnogorčić istakao je da je za njega ovo veliki rezultat.

"I ranije sam se takmičio, ali nisam postigao ovakav rezultat. Za ovo je trebalo dosta rada truda i odricanja. Dosta sam se pripremao, svakodnevno vježbao i sve ovo ne bi bilo ovako da nije bilo profesora Mičete. Zadaci su bili ni teški ni laki i veoma zanimljivi. Ovo je moj lični rekord što se tiče bodova i nastavljam sa pripremama za Sarajevo", rekao je Crnogorčić.

Profesor Maksim Mičeta nije krio zadovoljstvo postignutim uspjesima trebinjskih gimnazijalaca u fizici.

"Prije svega želim da pohvalim četvoricu naših učenika koji su učestvovali na republičkom takmičenju. Pokazali su nevjerovatnu ljubav prema fizici kroz svakodnevne pripreme za ovo takmičenje. Današnji rezultati su još jedan pokazatelj posvećenog rada sa talentovanim učenicima u Gimnaziji, posebno kada je riječ o fizici", rekao je Mičeta.

Za ovaj uspjeh zaslužni i njihovi profesori Ivana Jokanović i Maksim Mičeta.