Sasa avramovic.webp

Saši Avramoviću, bivšem košarkašu Mege, Vršca i Mladosti, doživotno je zabranjeno bavljenje košarkom od strane FIBA-e.

Mediji u Slovačkoj, gdje je Avramović imao posljednji angažman, prenose da je urušio integritet lige, da se nadovno kladio i namještao mečeve u kojima je učestvovao! Tamošnji mediji navode kako je FIBA sakupila niz dokaza protiv srpskog košarkaša, ali se ne navodi šta je konkretno uradio.

"Avramoviću je doživotno zabranjeno učešće na takmičenjima koja se organizuju pod zastavom Međunarodne košarkaške federacije. Dokazali su da je kriv zbog kršenja etičkog kodeksa i integriteta, klađenja i manipulacije takmičenjima", navode mediji.

Oglasio se Andrej Kufa, generalni sekretar Košarkaškog saveza Slovačke.

"Žalimo što su sumnje potvrđene, ali jasno je da FIBA s najvećom ozbiljnošću shvata integritet u košarci. Vjerujem da će ova sankcija odvratiti sve sportiste od namještanja utakmica. Biće bolje za ligu, jer se i ranije govorilo da više igrača učestvuje u sličnim aktivnostima, bilo da je to njihova inicijativa ili inicijativa organizovanih grupa grupa koje u velikoj mjeri utiču na utakmice preko igrača, sudija i slično" rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza slovačke, Andrej Kufa.

Avramović je ponikao u timu KK Mladost iz Čačka, tri godine je bio član Mege, igrao je Kumanovo, Košice i Vršac, prije nego što je 2017. godine potpisao ugovor sa ekipom Iskra iz slovačkog grada Svit.

Sa nacionalnim timom Srbije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru 2010. godine, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu igrača do 16, odnosno srebro na Evropskom prvenstvu igrača do 18 godina, prenosi "Informer".