Real partizan.jpg

Košarkaši Partizana pobjedili su Real (95:80) i u drugom meču četvrtfinalne serije Evrolige koji je obilježila fenomenalna igra “crno-bijelih” i opšta tuča na terenu, zbog koje je utakmica završena na minut i 40 prije kraja.

Najvažnije za Partizan je da je stigao na pobjedu od plasmana na Fajnal for Evrolige koji se igra od 19. do 21. maja u Kaunasu, ali je pitanje u kom će sastavu igrati u trećem meču serije jer je povredu poslije divljačkog nastraja Geršona Jabuselea zadobio Dante Egzum, a moguće je da će Evroliga zbog tuče suspendovati neke od košarkaša obije ekipe.

Partizan je bolje otvorio meč, poveo je odmah na startu 7:0, a prednost gostiju je tokom cijele prve deonice bila između osam i 12 poena.

U prvoj četvrtini blistao je Egzum sa 11 poena, a Kevin Panter je dodao pet.

Ništa se nije promjenilo ni u drugoj dionici, nastavio je Partizan da dominira, uz odličnu rolu Alena Smailagića koji je dao sedam poena u tom periodu, koji je okončan vođstvom Partizana 51:37.

Na startu drugog poluvremena Real je zaigrao mnogo bolje u napadu i iskoristio lošu ofanzivnu igru “crno-bijelih”, pa je trojkom Rudija Fernandeza “kraljevski klub” stigao na svega minus pet sredinom treće deonice (48:53).

Uslijedila je ključna serija Partizana, prvo trojka Džejmsa Nanelija uz dodatno slobodno bacanje, a ubrzo zatim i Pantera za plus 10 (62:52).

Na kraju treće dionice bilo je plus 11 (73:62) i već tad je moglo da se nasluti da će izabranici Željka Obradovića u Beograd sa 2:0 u seriji.

Na startu četvrte dionice Partizan je serijom trojki stigao do ogromnih plus 18 (87:69) i već tad je bilo jasno da će pobjediti.

Dva minuta prije kraja desila se nemila scena zbog koje je na kraju utakmica prekinuta.

Sve je počelo kad je Serhio Ljulj namjerno faulirao Pantera, kapiten Partizana nije dao na sebe, suprotstavio se Špancu, a u gužvu su zatim uletjeli svi igrači obije ekipe, a najratoborniji je bio Geršon Jabusele koji je divljačkim napadom s leđa uhvatio za vrat i oborio Egzuma na parket, a tom prilikom je Australijanac iz Partizana dobio posjekotinu na ramenu i povredu skočnog zgloba. Sudije su dugo gledale snimak, da bi utvrdile šta se tačno desilo i ko bi trebalo da snosi kakve posljedice.

Na kraju su odlučile da se utakmice završi postignutim rezultatom jer su osim Rudija Fernandeza svi igrači obije ekipe utrčali na teren i učestvovali u incidenti.

Egzum je sa 19 poena bio najefikasniji u Partizanu, 16 je dao Naneli,15 Zek Ledej, Panter 14, a 10 Matijas Lesor. Kod Reala su sa po 16 poena najefikasniji bili Rudi Fernandez (4/6 trojke) i Mario Hezonja, 12 je dodao Vensan Poarije, a 11 Džanan Musa.

Treći meč serije igraće se u utorak, 2. maja u Beogradu, a ukoliko pobedi, Partizan će prvi put poslije 2010. godine igrati na Fajnal foru.