Ucenici zvecan.jpeg

U trebinjskoj Gradskoj upravi danas je organizovan prijem za osnovce iz Zvečana na Kosovu i Metohiji, koji su na ekskurziji u Trebinju.

Utisak učenika završnih razreda i njihovih nastavnika je da je Trebinje prelijep i gostoprimljiv grad u koji će rado dolaziti.

Teodora Novaković, učenica osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, je navela da se ovo iskustvo pamti do kraja života.

„Zahvalni smo našim nastavnicima i direktorici, ali i ljudima u trebinjskoj gradskoj upravi koji su nam pružili glamuroznu dobrodošlicu. Trebinje je predivan grad, a ovaj osjećaj, ono što smo ovdje doživjeli, prenijećemo svima“ kaže Teodora.

Slađana Fićović, direktor zvečanske OŠ „Vuk Karadžić“, rekla je da je po prvi put organizovana učenička ekskurzija u Republiku Srpsku.

„Ovdje se osjećam kao domaćin, jer ono što doživimo u Trebinju ne može se riječima opisati, to se mora osjetiti. Mi smo isti narod koji je imao sličnu sudbinu, a zajedničko nam je i gostoprimstvo“, navela je ona.

Fićović je istakla da nije lako živjeti na Kosovu, ali da se srpski narod bori i ne predaje.

„Spremni smo da tu budemo i ostanemo do kraja, kao pobjednici“, dodala je ona.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je naglasio da su Srbi u RS i na Kosovu i Metohiji jedan narod.

„Ovo su prilike da se još čvršće povežemo, a krajnji cilj je da ostavimo dobre utiske koje će oni prenijeti u svoje sredine. Da im pokažemo kakvi su Trebinje i, RS, šta mislimo o Kosovu i Mehohiji“ istakao je Ćurić.