Muzicka koncert 4.jpg

U Muzeju Hercegovine održan je koncert učenika Muzičke škole koji su nagrađeni na republičkom takmičenju u Banjaluci i međunarodnim takmičenjima u Bijeljini, Bolonji i Sarajevu.

Nagrađeni učenici osnovne i srednje Muzičke škole predstavili su se kompozicijama koje su izvodili na takmičenjima. U jednočasovnom programu publika je uživala u muzici solista na klaviru, violi, violini, harmonici, zatim je nastupao trio gitara, klavirski duo, kamerni sastav harmonika i kamerni trio.

Direktor Muzičke škole Duška Babić istakla je da su učenici ove javne ustanove osvojili deset prvih, deset drugih i šest trećih nagrada. 

"Na koncertu smo mogli da čujemo učenike sa svih odsjeka. Mi smo prezadovoljni sa nagradama, a sada na republičkom takmičenju u Banjaluci takmičili su se samo solisti, a narednog vikenda je takmičenje iz kamerne muzike i horova. Naša djeca su dosta talentovana, ali treba dosta i da rade. Učenici su vrijedni i zato su rezultati dobri", jasna je Babićeva.

Muzicka koncert 5.jpg

Učenik trećeg razreda Jakov Bajčetić, koji je osvojio prvu nagradu na republičkom takmičenju u harmonici, izveo je kompoziciju P.Hoka "Svita".

"Bilo je veoma teško, ali se trud isplatio. Vježbao sam oko sat vremena dnevno i drago mi je što je prva nagrada došla u moje ruke. Želja mi je bila da se bavim nekim instrumentom i izabrao sam harmoniku. Jednog dana želja mi je da budem učitelj harmonike, a zahvalan sam mom profesoru Violeti Popadić", rekao je Bajčetić.

Muzicka koncert 3.jpg

Učenik drugog razreda srednje Muzičke škole Iva Koprivica svira violinu već osam godina.

"Smatram da su takmičenja važna za sticanje iskustva, a tokom cijele godine se spremamo za takmičenja, neko više, a neko manje. Od 2016. godine se takmičim i osvojila sam niz nagrada, a želja mi je da upišem Muzičku akademiju u Banjaluci" istakla je Koprivica.

Koncert je realizovan u saradnji Muzičke škole i Muzeja Hercegovine.

Muzicka koncert 1.jpg

Muzicka koncert 2.jpg