Festival zabavljaca za djecu 20231.jpeg

U Domu mladih Trebinje danas je svečano otvoren 13. Festival dječijih predstava na kome će se najmlađoj trebinjskoj publici predstaviti pozorišta iz Nikšića, Zenice, Osijeka i Trebinja.

Otvarajući festival, načelnik Odjeljenja za kulturu grada Trebinja Slađana Skočajić je istakla da će Grad Trebinje uvijek podržati sve manifestacije koje su u korist i na radost djece i najmlađih.

„Dobar dan mali i najljepši narode grada Trebinja. Poslao me gradonačelnik da vas pozdravim i da kažem da je ova bina ovdje, osim ovih dana, vaš prostor. Da pažljivo gledate ove glumce i da učite, pa da i vi smislite nešto što dobro radite da i mi vas gledamo. Da ne bi dugo pričala, ovaj festival proglašavam otvorenim. Grad Trebinje vas voli i neka ste nam živi i zdravi“, navela je Skočajić.

Nakon svečanog otvaranja, odigrana je predstava "Zanati" Dječijeg pozorišta Stanković iz Nikšića, poznatijeg kao Šanta Panta.

IMG_8655-min.jpeg

Drugi dan smotre rezervisan je za predstavu "Avanture malog Zvjezdana", Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

U srijedu 26. aprila će biti otvorena izložba radova naših najmlađih sugrađana, a u četvrtak, 27. aprila na sceni Doma mladih nastupiće Akademija lutkarstva iz Osijeka sa predstavom "Tunja".

Posljednjeg dana festivala, u petak, 28. aprila na sceni će se predstaviti Kulturna scena Male stvari Trebinje sa predstavom "Put do čarolije".

Predstave su u dva termina od 10:30 i 13 časova, osim predstave pozorišta iz Nikšića za koju je rezervisan samo termin u 10:30 časova.

Voditelj programa festivala je Darko Kurtović.

Organizator festivala je Dom mladih Trebinje, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.