Policija srpske.jpg

Nevesinjac čiji su inicijali M.K, koji je uhapšen jer je pucao iz automatske puške u dvije osobe u mjestu Udrežnje kod Nevesinja, osumnjičen je za krivično djelo teško ubistvo u pokušaju za koje je zaprijećena kazna zatvora od 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Izjavio je ovo portparol Okružnog javnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović.

Vukanović je rekao novinarima da je ova osoba osumnjičena i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

– Osumnjičeni se nalazi u prostorijama Policijske uprave Trebinje, nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj biti predato Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju – naveo je Vukanović.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je na konferenciji za novinare da je Policijska stanica Nevesinje zaprimila prijavu od B.B. da je na njega i njegovog brata čiji su inicijali LJ.B. pucano iz vatrenog oružja u mjestu Udrežnje kod Nevesinja, te da je policija potom uhapsila M.K. iz Nevesinja.

Laketa je dodao da su osobe koje su prijavile napad od ranije poznate policiji.

Iz Policijske uprave Trebinje ranije je saopšteno da je Policijska stanica Nevesinje juče oko 13 časova zaprimila prijavu da je M.K. iz Nevesinja iz vatrenog oružja pucao na dvija osobe.

– Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici

koji su izvršili uviđaj i tom prilikom su izuzeli vatreno oružje i 30 čaura od metaka. U napadu nije bilo povrijeđenih – naveli su iz Policijske uprave.