Tucijada_ZD_2-min.jpeg

U Zovom Dolu danas je održana tradicionalna Vaskršnja tucijada, a provedena je i humanitarna akcija za Miloša Božovića.

U porti Hrama svih svetih po 12. put su se okupili mještani različiti po statusu i godinama da učestvuju u lijepoj običajnoj manifestaciji. Oko 150 učesnika podijeljeno je u dvije grupe.

U konkurenciji djece najtvrđe vaskršnje jaje imala je šestogodišnja Jovana Grahovac. Organizatori su je darovali slatkim nagradama, ali joj mnogo više znači što je nadmašila drugare.

Među ostalim učesnicima ovogodišnji pobjednik je 32-godišnji Vojislav Zečević iz Ranikuća. Na poklon je dobio 30 jaja. Vojislav je redovan učesnik tucijade.

Da bi se odagnala svaka sumnja u pobjednike, šampionska jaja su na kraju razbijena pred učesnicima i publikom.

Najmlađi učesnik Vaskršnje tucijade Mihajlo Soknić ima tek 15 mjeseci, a najstariji Aleksandar Gutić napunio je 67 godina. Upravo je njihovim nadmetanjem počela ovogodišnja tucijada.

Tucijada_ZD_3-min.jpeg

Među takmičarima je bila i svjetska prvakinja u kik boksu Jana Đerić. Nije bila uspješna kao u ringu, ali joj je bila čast da učestvuje u ovom lijepom pravoslavnom običaju.

Praznični duh zadržao je mještane u višečasovnom druženju. Tokom manifestacije prikupljeno je 400 KM za liječenje Miloša Božovića, mladića iz Istočne Ilidže.