Saobracajna nezgoda gorica7.jpg

Trebinjac Željko Ratković već 23. put sanira štetu koju mu na njegovoj imovini pričine vozači na dijelu magistralnog puta ka Nikšiću, u naselju Gorica. Samo tokom protekle noći, on i njegova porodica dva puta su doživjeli da im vozilom ulijeću u dvorište, uništavaju kapiju, oštećuju automobil.

To što su pod stresom - više i ne obraćaju pažnju, samo se mole Bogu da ne bude žrtava. Noćas oko 4.00 časa probudila ih je buka, u dvorišti su imali šta da vide.

"Odmah smo ustali i izašli na terasu. Automobil je oborio dva stuba, koji su uništili mog 'pasata'. Obavijestio sam policiju. Uviđaj je završen. Samo poslije nekoliko sati, vozilo 'fiat' je slomilo preostala dva stuba ograde i dodatno oštetilo 'pasat'", priča za TrebinjeLive.info Ratković.

Policija je u oba slučaja izvršila uviđaj, a Ratković navodi da je uzrok saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina.

Saobracajna nezgoda gorica6.jpg

"Ovuda se vozi ludo, to više nije normalno. Ulijeću u krivinu sa 100 km na ćas i ona ih izbaci i završe u dvorištu mojih komšija ili ispred moje kuće. Ne daj Bože da se ovdje našao neko od pješaka, dijete - svi bi se hvatali za glavu", kaže Ratković.

Saobracajna nezgoda gorica8.jpg

Uz njegovu kapiju izgrađen je trotoar, kao i uz suprotnu stranu putu. Ograničenje od 50 kilometara na čas, odnosno 30 pred vrtić "Srbija" - malo ko poštuje, pa zato policija i hitna pomoć uvijek imaju posla na ovom dijelu puta.

"Tražili smo od nadležnih da ovo riješe, da obilježe dodatnom saobraćajnom svjetlosnom signalizacijom, da stave stacionarni radar. U policiji nama kažu da je put bezbjedan, a evo kako je bezbjedan. Svi čekaju da riješe problem, a kada neko izgubi glavu - biće kasno. Onda neće biti od velike pomoći da se traži krivac", poručio je Ratković.

Saobracajna nezgoda gorica5.jpg

Osim "pasata", Ratkoviću su ranije uništili i vozilo njegove supruge "seat", a materijalnu štetu je uvijek snosio sam.

"Najmanji je problem materijalna šteta, ali ovaj ovdje dio nije bezbjedan. Poginuće neko, a niko ništa ne preduzima. Ovdje se igra na desetine djece. Igralište je na 100 metara od kuće. To me najviše brine, da neko ne bi nastradao", kazao je Ratković.

Njegov komšija Miljan Ratković istog je stava. Neprilagođena brzina isključivi je uzrok saobraćajnih nezgoda u ovom dijelu ulice Nikšićki put.

"Posljednja nezgoda se dogodila kutros u 7.30 časova. Da se na trotoaru nalazio pješak ili dijete - ne bi ni 'a' rekao. Tražimo od nadležnih da se ovo riješi i da više ne strepimo hoće li neko ovdje poginuti. Nedavno je jedan vozač polomio betonski stub koji se nalazi preko puta naših kuća uz sami trotoar. Dva dana smo bili bez struje. Konstantno se ovdje dešavaju nezgode i niko ništa ne preduzima", naveo je Ratković.

Saobracajna nezgoda gorica4.jpg

Saobracajna nezgoda gorica3.jpg

Saobracajna nezgoda gorica2.jpg

Saobracajna nezgoda gorica1.jpg