Plivaci pripreme trebinje3.jpg

Zatvoreni olimpijski bazen iz dana u dan potvrđuje da jedan od najboljih sportskih objekata ove vrste na Balkanu. Trenutno se na jugu Hercegovine pripremaju tri plivačka kluba i to Plivači "KPK" sa Korčule, PK "Mornar" iz Beograda i PK "Sveti Nikola" iz Niša.

Treneri iz ova tri kluba imaju samo riječi hvale za osoblje bazena i uslove u njemu, hranu i smještaj u hotelima, gostoprimstvo domaćina, uz obećanje da će ponovo doći u Trebinje.

Trener u PK "Mornar" iz Beograda Vojislav Fabijan oduševljen je Trebinjem i bazenom. Došlo je 36 djece uzrasta od sedam do 19 godina i ostaće sedam dana.

"Čuli smo mnogo lijepog, a uvjerili smo se da su uslovi fantastični, a bazen je jedan od najljepših u kojima sam bio. Ima puno svjetlosti, semafor i sat koji je na sredini terena je nestvaran, mnogo nam koristi za vrijeme treninga jer djeca sama mogu da prate svoja vremena. Mali bazen, ogromna svlačionica u kojoj se može igrati fudbal - svaka čast za cijeli objekat. Prvi put sam ovdje, grad je prelijep, ljudi su prijatni, oduševljen sam sa gradom. Ovdje je sve mirno i nadohvat ruku. Ovo je totalna suprotnost od Beograda gdje je sve brzina", naveo je Fabijan.

Plivaci pripreme trebinje1.jpg

Glavni trener u "KPK" sa Korčule Mario Todorović koji je učesnik reprezentacije Hrvatske na tri olimpijade u Pekingu, Londonu i Rio de Ženeiru, a od 2016. godine radi sa kadetima i juniorima.

U Trebinje su stigli sa osam plivača i to uzrasta juniora i mlađih juniora i kadeta.

Plivaci pripreme trebinje2.jpg

"Trebinje smo izabrali jer je blizu i ima pedesetmetarski bazen. Bila nam je želja da vidimo kako izgleda bazen u Trebinju. U Hrvatskoj je gužva što se tiče ovakvih metarskih jer ih nema dovoljno, a ovdje smo dobili super uslove. Blizu nam je hotel, hrana nam je super i odnose se prema nama kao da se znamo dugi niz godina. Ovo je dobro iskustvo za budućnost i ovdje je dosta jeftinije za pripreme nego u Hrvatskoj, a dobili smo jako dobru cijenu", jasan je Todorović.

Trener u PK "Sveti Nikola" iz Niša Marko Božinović je sa svojim plivačima učestvovao na plivačkom mitingu "Ana Čučković", a nakon toga ostao sedam dana na pripremama u Trebinju.

Na pripreme je došlo 13 plivača od 2005. do 2009. godišta.

"Uslovi na bazenu su izvanredni jer treniramo dva puta dnevno na velikom bazenu, a koristimo i manji bazen za jedan dio treninga. Grad je lijep, čist, tih, miran, vazduh odličan, što odgovara svima nama. Za finansije koje su nam tražene za bazen, teretanu i hotelski smještaj - mi smo prezadovoljni i očekujte nas i naredne godine. Vrijeme nas služi, posjetili smo Gračanicu, do Tvrdoša smo otišli pješke kao jedna vrsta treninga. Sve je ovdje blizu i ništa daleko, za razonodu i zabavu. Kad se vratim u Niš biće samo riječi pohvale i vjerujte biće novih dolazaka i gostiju", obećao je Božinović.