Bileca-Zgrada-opstine-Bileca-min.jpg

Pomoć Srbije veoma je značajna za Bileću koja je predložila da se iz tih sredstava realizuju tri važna projekta ukupne vrijednosti 1,8 miliona KM, izjavio je danas Srni zamjenik načelnika opštine Nikola Bajović.

Bajović je istakao da su predstavnici opštine kandidovali da se iz pomoći Srbije realizuju projekti proširenja zgrade vrtića, izgradnji sekundarne vodovodne mreže u selu Baljci i obnovi zgrade bilećke Narodne biblioteke "Vladimir Gaćinović".

On je posebno zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je danas u Beogradu najavio pomoć za Bileću i još četiri opštine u Republici Srpskoj.

"Ova vijest je došla kao potvrda onoga što je dogovoreno na sastanku sa ministrom za brigu o porodici i demografiju Srbije Darijom Kisić i na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i njegovim saradnicima prilikom posjete našoj opštini", rekao je Bajović.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ranije danas pomoć za još pet opština u Republici Srpskoj, i to Sokolac, Rudo, Višegrad, Nevesinje i Bileća.

"Mi ćemo, osim nekih opština koje smo pomagali u Republici Srpskoj, ali i na teritoriji Federacije BiH, dodatno pomoći Glamoču, Drvaru, Petrovcu i Grahovu. Tim opštinama dodali smo i opštine iz Republike Srpske - Sokolac, Rudo, Višegrad, Nevesinje i Bileću", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom u Beogradu.