Ak partizam curic.jpg

Članovi omladinske selekcije Atletskog kluba Partizan iz Beograda borave u Trebinju na višednevnim pripremama.

Tim povodom danas je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio prijem za članove rukovodstva i trenere ovog sportskog kolektiva koji je jedan od najtrofejnijih u sportskoj porodici beogradskog Partizana.

„Ovo nam je treći put da dolazimo ovdje i mi Trebinje doživljavamo kao svoj dom. Ove godine doputovalo je 90 atletičara i prateće ekipe, a naredne godine očekujemo već oko 120 mladih sportista. Uslovi za rad su odlični, treniramo na stadiuonu u Policama, a na raspolaganju nam je, u slučaju kiše, i sportska dvorana“, kaže Milan Pavlović generalni sekretar Atletskog kluba Partizan.

Gradonačelnik Ćurić kaže da Trebinje zajedno sa svojim gostima iz sporta praktično postaje tim i iz godine u godinu brojne ekipe posjećuju grad i uvijek mu se vraćaju.

„Iz godine u godinu povećava se broj ekipa koje dolaze na pripreme u naš grad. To je velika reklama za nas i mi hoćemo da napravimo realnu priču. Želimo da brojni sportisti iz cijelog regiona dođu ovdje na pripreme. Sa radom je počeo zatvoreni bazen, gradimo reflektore i pomoćni teren i stvaramo još bolji ambijent da nas posjete brojne ekipe iz RS, BiH ali i cijelog regiona“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Posjeta atletičara Partizana, ali i tri plivačka kluba Trebinju u proteklih nekoliko dana, potvrđuje činjenicu da naš grad polako ali sigurno postaje jedan od regionalnih centara sportskog turizma.