Planinarski dom ubla3.jpg

Planinarsko društvo „Vučji zub“ u ponedjeljak 17. aprila organizuje donatorsko veče s ciljem prikupljana sredstava za dovršetak infrastrukturnih radova na planinarskom domu „Ubla“.

Radi se prije svega o izgradnji čatrnje, a potom i dogradnje nadograđenog dijela kao i opremanja toaleta i kuhinje. Iako je kroz nekoliko važnih projekata planinarski dom „Ubla“ doveden djelimično u funkciju, određene radove neophodno je izvesti što prije.

Članovi društva već su prije nekoliko godina izvršili iskopavanje za potrebe izgradnje čatrnje, međutim uslijed neodstatka sredstava koja su značajna, ona do danas nije izgrađena. S obzirom na obilne padavine i snijegove proteklih mjeseci objekat planinarskog doma mogao bi biti ugrožen s obzirom da se iskop nalazi neposredno uz planinarski dom.

"Planinarsko društvo tim povodom poziva poslovnu zajednicu Trebinja, javna preduzeća i ustanove da se uključe u dovršetak radova i tako omoguće zajedno sa članovima društva da planinarski dom na Ublima bude okosnica razvoja aktivnog turizma u podnožju Parka prirode Orjen", kažu iz PD "Vučji zub".

Podsjećamo da su svi dosadašnji radovi na planinarskom domu izvedeni volonterskim angažmanom planinara i prijatelja društva, uz nesebičnu podršku Grada Trebinja.

Dodajemo da planinarski dom na Ublima posjećuje veliki broj Trebinjaca, posebno djece, kao i sve veći broj planinarskih grupa koje upravo zbog toga što dom nije u potpunosti u funciji često moramo odbiti ili sami odustanu od posjete Orjenu upravo zbog neuslovnosti objekta.

U nastavku video zapisi sa pojedinih radih akcija društva: