Vaskrsnji turnir u odbojci trebinje 20231.jpg

U Trebinju je počeo dvodnevni 8. međunarodni vaskršnji turnir "Trebinje 2023" u odbojci za pionirke 2008. godište i mlađe na kome učestvuje šest ekipa koje su podijeljene u dvije grupe.

Grupu A čine OK "Slavija" - Istočno Sarajevo, OK "Gimnazijalac" - Kotor i ŽOK "Leotar", a grupu B ŽOK "Crvena zvijezda" - Obudovac, ŽOK "Radnički" - Kragujevac i OK "Gradiška" - Gradiška.

Trener seniorske ekipe ŽOK "Leotar" Mišo Pešić naglasio je da nakon dvije godine pauze zbog korone ekipe iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore ponovo se bore u pionirskoj konkurenciji na turniru u Trebinju.

"Trudimo se i trudićemo se da ovaj turnir postane tradicionalan Ovo je jedan od načina da se produži sezona najmlađim kategorijama, da obnovimo i zadržimo prijateljstva sa ljudima i klubovima koji su nam došli na turnir. Pozitivno je što možete vidjeti ljude koji godinama dolaze na naš turnir, a ta druženja su i kroz zvanična takmičenja u okviru Prve lige Republike Srpske, zatim tu je ekipa iz Kotora sa kojima imamo odlične odnose i često sa njima igramo prijateljske utakmice. Tu je ekipa iz Kragujevca sa kojima naše Sportsko društvo ima saradnju, a želja nam je da se saradnja još više razvije. Sve je podređeno djeci da imaju što više utakmica i da šire svoja poznanstva jer sport socijalizuje djecu. Trudili smo se da dovedemo što kvalitetnije ekipe, a one su dobre u mlađim kategorijama. Želja nam je da ovdje gledamo perspektivnu djecu koja će u narednom godinama biti nosioci igre u seniorskim ekipama", rekao je Pešić.

Vaskrsnji turnir u odbojci trebinje 20232.jpg

Trener OK "Gimnazijalac" Milan Franović u Trebinje dolazi sa seniorskom ekipom i sa mlađim kategorijama dugi niz godina.

"Dugo sarađujemo sa ekipom Leotar na svakom nivou. Mišo je predobar domaćin i ovdje nam sve odgovara. Ovo za naše djevojke znači puno jer ove godine nemamo u Crnoj Gori pionirsku ligu. Mi to pokušavamo da nadoknadimo idući na razne turnire u Bar, Novi Sad... i treba nam utakmica. Vidi se da je ekipa neuigrana i ima još dosta rada pred nama", istakao je Franović.

Sutra se igraju utakmice za plasman, a finalna utakmica je u 15.00 časova u dvorani Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj".

Organizator turnira je ŽOK "Leotar".