Savo radanovic.jpg

Na turniru "Gallini kup 2023" za 2009. godište, u italijanskom gradu Pordenone, FK "Crvena zvezda" je osvojila prvo mjesto zahvaljujući mladom golmanu, Trebinjcu, učeniku osmog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić", Savu Radanoviću, koji je proglašen i za najboljeg golmana turnira.

Radanoviću, koji brani za FK "Leotar", ovo nije prvi put da je išao sa mladim fudbalerima crveno-bijelih. Ovo je veliki uspjeh i za FK "Crvenu zvezdu" kao i za Radanovića.

U grupi su od ekipe iz Beograda pobijeđeni FC "A.S.D. Vitorio Falmek San Martino Kole" sa 2:0, FC "APC Chions" sa 5:1 (oba kluba iz Italije) i NK "Domžale" iz Slovenije sa 1:0.

Radanović je u četvrtfinalu protiv FK "Hellas" iz Verone,  kako je u regularnom dijelu bilo 1:1, u penal seriji odbranio dva jedanaesterca i uveo svoju ekipu u polufinale protiv FK "Padova".

U polufinalu je u regularnom dijelu utakmice pri rezultatu 1:0 za Padovu odbranio penal. U posljednjem minutu otišao je sa gola u kazneni prostor protivnika prilikom kornera, došlo je do centaršuta i zahvaljujući Radanoviću lopta je ušla u mrežu i došlo je do ponovnog izvođenja penala.

Mladi Trebinjac je pokazao i ovaj put svoje kvalitete i sa svoje dvije odbrane odveo svoj klub u finale.

U finalu je bilo 0:0 i u penal seriji ponovo je odbranio dva penala, šutirao je penal i dao gol. Na taj način pehar za najboljeg golmana turnira zasluženo je otišao u ruke Radanovića.

Na turniru su učestvovale ekipe iz Engleske, Slovenije, Češke, Malte, Litvanije, Finske, Irske, Slovačke, Njemačke, Srbije, Italije, Mađarske...