Pilici.webp

Kinez identifikovan samo po prezimenu Gu osuđen je na zatvorsku kaznu nakon što se ušunjao na imanje svog komšije i na smrt uplašio 1.100 pilića.

"Gu se ušunjao na farmu pilića svog komšije Džonga i upotrebio baterijsku lampu da uplaši piliće, koji su pobjegli u ugao kokošinjca gdje su gazili jedni preko drugi pokušavajući da pobjegnu, što je dovelo do njihovog uginuća", navodi Foks njuz, a prenosi Tanjug.

Incident se dogodio tokom svađe između dvojice komšija koja je počela u aprilu 2022. godine, kada je Gu posjekao Džongovo drveće bez njegove dozvole.

Džongova supruga je zatim odvukla drveće, što je razbjesnelo Gua.

Gu se onda jedne noći ušunjao na Džongovo imanje i preplašio piliće baterijskom lampom, što je dovelo do toga da je 500 pilića pobjeglo u ćošak i uginulo jer su zgnječili jedan drugog.

Policija je uhapsila Gua i naredila mu da plati Džongu 3.000 juana, ili otprilike 436 dolara, ali Gua to nije odvratilo.

"Gu se vratio na Džongovo imanje po drugi put i upotrebio istu taktiku, zbog čega je uginulo još 640 pilića", izvjestio je "Čajna dejli".

Prema kineskim vlastima, otprilike 1.100 pilića koji su uginuli u dva incidenta vrijedelo je oko 13.840 juana, ili oko 2.015 dolara.

Sud u okrugu Hengjang, koji se nalazi u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, presudio je u utorak da je Gu namjerno prouzrokovao imovinski gubitak Džongu.

Sud je Gua osudio na šest mjeseci zatvora, odnosno godinu dana uslovno.