Plivacki miting ana cuckovic2.jpg

U zatvorenom olimpijskom bazenu otvoren je Prvi međunarodni memorijalni turnir "Ana Čučković", na kome je prijavljeno 414 takmičara iz 20 klubova iz FBiH, Srbije, Crne Gore, Ukrajine i Republike Srpske.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da je organizacija ovog turnira zajednička inicijativa Grada Trebinja i porodice Čučković.

"Znamo svi kakvi su bili Anini rezultati i to se ne smije zaboraviti. Ovako se podsjećamo na njene rezultate, ali šaljemo i poruku ostalim plivačima, vaterpolistima, sportistima, jer svi oni koji postižu dobre rezultate su i promoteri Trebinja. Grad Trebinje je podržao ovaj miting i u narednom periodu ćemo biti puna podrška sportistima", kazao je Ćurić.

Prije početka mitinga održana je mala svečanost na kojoj su dodijeljene zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su pomogli izgradnju bazena. Među njima je bila i istaknuta plivačica Rajka Kebeljić

"Neka svi mlade plivači nastave Aninim stopama, a ima ih dosta. Mi stari plivači puno se razlikujemo od ovih generacija, a bili smo kao jena porodica. Bilo je divno, nismo imali ništa, ali smo imali ljubav i volju za ovaj grad i ljude", rekla je Kobeljićeva.

Otac Ane Čučković, Zoran, koji je i predsjednik Plivačkog kluba "Leotar", istakao je da je ovo Anina pobjeda i sav teret organizacije je lagan u odnosu na ono što je zaslužila.

"Ovo je Anina pobjeda i njenih 726 medalja. To sa ponos kažem, jer je 120 plivača iz Trebinja prijavljeno na ovom turniru. U temelje ovog bazena ugrađen je uspjeha svih plivača, pa samim tim i Anine medalje", rekao je Čučković.

Organizator mitinga je PK "Leotar" uz podršku Grada Trebinje.