Niksic milo kuca.jpg

Demohrišćanski pokret saopštio je da je saznao da je Urbanističko-građevinska inspekcija u Crnoj Gori, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, naredila odlazećem predsjedniku Milu Đukanoviću da sruši svoje nelegalno izgrađene objekte u Nikšiću.

Iz tog pokreta su naveli da je građevinski inspektor dao rok od 20 dana odlazećem predsjedniku Crne Gore da ukloni objekte u nikšićkom naselju Kočani, jer su u suprotnosti sa važećim Prostorno-urbanističkim planom opštine Nikšić, prenio je RTCG. 

„I na ovom primjeru može se videti ko je vladao Crnom Gorom tri decenije, ko je do juče bio predsjednik, a o pojedinim ljudima iz njegovog okruženja već više od dve godine bave se policija, sudstvo i tužilaštvo“, navodi se u saopštenju. 

Dodaje se da građani, pa i onih 40 odsto koji su glasali za Đukanovića, „sada mogu jasno da vide, ako već do sada nisu, ko je kršio zakon i kako je to radio“. 

„I što je najvažnije, mogli su da vide koliko je Milo Đukanović poštovao crnogorske institucije za koje se, prema njegovim riječima, najviše zalagao, navodno 'braneći Crnu Goru'„, objavio je Demohrišćanski pokret.