Teren izgradnja.jpg

U Trebinju je u toku izgradnja fudbalskog terena sa vještačkom podlogom, vrijednosti oko 580.000 KM, koji će zajednički finansirati Fudbalski savez Republike Srpske i grad, rekao je Srni predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba "Leotar" Rajko Mičeta.

Mičeta je naveo da će, osim terena sa vještačkom podlogom, biti izgrađeni prateći objekti, svlačionice i rasvjetna tijela.

"Teren će imati dimenzije koje su po propisima Fudbalskog saveza Republike Srpske, a koristiće ga Fudbalski klub `Leotar`, sve omladinske kategorije i prvi tim. Omladinske kategorije će moći da na tom terenu odigravaju i prvenstvene utakmice", rekao je Mičeta.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je Srni da je vrijednost terena oko 580.000 KM, te da će Savez finansirati troškove travnate podloge, a grad Trebinje građevinske radove.

On je istakao da se u Trebinju 2.100 djece bavi sportom i da će ovaj teren biti od velikog značaja, ne samo za fudbalere, već i za sve sportiste koji će ga koristi za treniranje.

"Ovaj pomoćni teren će da rastereti fudbalski stadion u naselju Police, glavni stadion, a dugoročno će dosta značiti i za mlađe selekcije fudbalera", rekao je Ćurić i dodao da je cilj da se u budućnosti u gradu izgradi još pomoćnih terena.

Osim u Trebinju, biće izgrađeno još osam fudbalskih terena sa vještačkom travom.