dan pu trebinje.jpg

U Policijskoj upravi Trebinje danas je organizovana centralna svečanost povodom 4. aprila, Dana policije RS. Parastos za 30 pripadnika policije iz Hercegovine, koji su poginuli u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, služilo je sveštenstvo Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske, nakon koga je položeno cvijeće na spomenik poginulim pripadnicima policije.

Siniša Laketa, načelnik Policijske uprave Trebinje čestitao je Dan policije RS svim policijskim radnicima uz želju da nastave da brinu o bezbjednosti svih građana.

„Mi smo u prethodnom periodu imali niz aktivnosti kojima smo obilježili ovaj važan dan. Počeli smo sa Danom otvorenih vrata, posjetili dispanzer u Trebinju i Bolnicu u Nevesinju i uručili inhalatore, imali smo akciju darivanja krvi, primili penzionisane radnike. Ali, najvažnije od svega je pomenuti porodice poginulih boraca i da im poručim da ih nikada nećemo zaboraviti jer su poginuli pripadnici policije dali svoje živote za nas“, kaže Laketa i dodaje da su građani istočne Hercegovine bezbjedni i da su pripadnici ove uprave ostvarili u prethodnom periodu dobre rezultate brinući se o bezbjednosti građana.

Predsjednik Udruženja veterana 3. odreda Specijalne brigade policije Dejan Bodiroga kaže da  je ovo prilika da se podsjetimo događaja koji su se desili prije 31 godine na današnji dan.

„Ja sam lično ponosan što sam učestvovao u tome i u stvaranju MUP-a RS, kao i svi moji saborci. Danas na parastosu smo vidjeli koji doprinos je dala policija RS u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Ovih 30 žrtava je bilo na ratištima u Trebinju, Nevesinju, Goraždu, Treskavici, Majevici, na Ozrenu, Nikšićkoj visoravni... Drago mi je da policija gaji tradiciju obilježavanja ovog dana i sjećanja na one koji su dali živote za nas“, kazao je Bodiroga.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, izrazio je zadovoljstvo radom PU Trebinje i nadu da će se saradnja u budućnosti nastaviti na najvišem nivou. On kaže da su rezultati vidljivi, ali kao i u svakom poslu, uvijek može bolje.

„Trebinje je prva lokalna zajednica u RS koja je na sebe preuzela odgovornost po pitanju video nadzora i sredstava budžeta grada i evo danas smo čuli da se i od ostalih opština očekuje isto. To je značajan projekat kojim omogućujemo policiji rad. Mi smo potpisali sporazum sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, u narednom periodu ćemo skupa raditi na tom sistemu“, rekao je gradonačelnik Ćurić i izrazio nadu da svi dogovori idu u onom pravom smjeru da bi Grad Trebinje bio što bezbjedniji.