Ucenici muzicke.jpg

U Bijeljini je održan VII Internacionalni festival muzike “Primavera” na kome su učenici trebinjskr Muzičke škole osvojili tri prva i jedno drugo mjesto.

HARMONIKA

Mihajlo Medan , učenik četvrtog razreda osnovne škole, prva nagrada (laureat), treća kategorija, sa prosječnom ocjenom 94,33 klasa: Violeta Popadić.

Stefan Gotovina, učenik drugog razreda osnovne škole, prva nagrada sa prosječnom ocjenom 98,33, prva kategorija, klasa: Violeta Popadić.

Božo Krivokapić, učenik drugog razreda osnovne škole, prva nagrada sa prosječnom ocjenom 92,67, prva kategorija, klasa: Violeta Popadić.

VIOLINA

Andreja Tanasijević, učenik prvog razreda osnovne škole, druga nagrada sa prosječnom ocjenom 89,00, prva kategorija, klasa: Olga Bodruši.

Međunarodni žiri bio je sastavljen od domaćih i inostranih istaknutih pedagoga. Članovi žirija za violinu bili su Marko Josifovski i Dragutin Mladenović iz Beograda i Jovan Rašković iz Tuzle, a u žiriju za harmoniku bili su Vojin Vasović iz Kragujevca, Dejan Milkunić iz Tuzle i Mladen Vukmir iz Sremske Mitrovice.

Četvorodnevna manifestacija održala se u Etno selu Stanišići.

Festival je okupio preko 550 učesnika iz cijelog regiona iz 85 obrazovnih institucija iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije, FBiH i Republike Srpske.

Organizator je bio Udruženja građana "Muzički umjetnici Semberije".