vucinic vukanovic.jpg

Poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović izjavio je da je njegov partijski kolega Đorđe Vučinić prekršio skupštinski Poslovnik kada je juče glasao u njegovo ime, dodavši da prihvataju sankciju kakva god bude.

Vukanović je rekao da je izašao ispred Narodne Skupštine Republike Srpske, ne znajući da će uskoro glasanje.

Vučinić je priznao je da je prekršio Poslovnik i poručio da je spreman da snosi odgovornost.

- Snosiću bilo kakvu odgovornost, ako ima krivičnog djela pozivam organe da ga utvrde - rekao je Vučinić, tvrdeći da je Stevandić trebalo da ga udalji sa sjednice i ponovi sporno glasanje, ali da to nije učinio.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da će prijaviti nadležnim organima poslanika Liste za pravdu i red Đorđa Vučinića, jer je juče na sjednici glasao umjesto šefa ove liste Nebojše Vukanovića.

Stevandić je rekao da je Vučinić počinio klasičnu zloupotrebu.

- Iznad Poslovnika o radu Narodne skupštine su zakoni i Ustav Republike Srpske. Nadležne skupštinske komisije sagledaće koji su zakoni i članovi Ustava prekršeni ovakvim postupkom Vučinića, a kao predsjednik Narodne skupštine dužan sam da reagujem. Drago mi je ako se Vučinić izvinio i sigurno je da nisam za neku drakonsku kaznu - rekao je Stevandić.