masline skola gorica.jpg

Učenici Osnovne škole “Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški” posadili su danas 50 sadnica maslina u školskom dvorištu. Akciju je podržalo i rukovodstvo škole, Hidroelektrane na Trebišnjici i Grad Trebinje.

“Na inicijativu savjeta učenika, došli smo na ideju da dodatno uredimo dvorište škole i posadimo masline. Mi smo sa oduševljenjem prihvatili tu ideju i uz pomoć HET-ove mehanizacija  ovaj prostor iznad parkinga priveli smo namjeni”, kaže direktor škole Milorad Nadaždin.

On je pohvalio inicijativu učenika kao i njihovu želju da budući maslinjak redovno održavaju i čuvaju.

Prema njegovim riječima planirano je i da se uredi i betonira prostor, kod novog ulaza u sportsku dvoranu sa zapadne strane, prema sportskom terenu, koji je trenutno neuslovan.

“Taj dio smo već bagerom poravnali i planiramo da u narednih desetak dana to betoniramo, da dobijemo adekvatan prostor na kome bi trebao biti saobraćajni poligon. U planu je i da se uredi  ružičnjak pored protivpožarnih stepenica”, istakao je Nadaždin.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je Grad Trebinja podržao ovu akciju kao i da postoje planovi da se dvorište ove škole ogradi i ureredi.

„Svi imamo šansu da učestvujemo u uređenju dvorišta ove škole na zadovoljstvo svih nas. Naša obaveza je da čuvamo ovaj maslinjak i sve ono što ćemo ovdje graditi i ubuduće. Mi ovo radimo za buduće generacije“, istakao je gradonačelnik Ćurić.

U Osnovnoj školi "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" kažu da očekuju raspisivanje novog tendera u toku ovog mjeseca za završavanje krova i fasade zgrade škole.