spasoje radovic.jpg

U rekonstrukciju LED rasvjete na području grada Trebinja, odnosno zamjenu starih rasvjetnih tijela sa novom, u ovoj godini iz budžeta grada će biti uloženo 170.000 KM, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za komunalno-inspekcijske poslove grada Trebinja Spasoje Radović.

On je naveo da je preostalo da se zamijeni još oko 3.100 rasvjetnih tijela.

Radović je rekao da će se za dva mjeseca krenuti u nastavak rekonstrukcije LED rasvjete na području grada, te da je ona već dala vidljive rezultate, pa je u februaru potrošnja umanjena za 55.000 kilovatčasova.

On je istakao da se 30. maja očekuje i otvaranje novog azila za pse koji se gradi u naselju Zgonjevo, za koji smatra da će biti jedan od najboljih azila u zemlji, ali i šire.

"Način upravljanja azilom će biti potpuno drugačiji nego do sad i očekujemo da probleme koje trenutno imamo riješimo na bolji način nego što je to danas", rekao je Radović.

On je napomenuo da je gradnja azila za pse počela prošle godine, navodeći da su većinu azila finansirali međunarodni donatori, a grad Trebinje učestvuje sa 20 odsto ili oko 100.000 KM.

Radović je napomenuo da je završeno idejno rješenje za zatvaranje postojeće deponije u gradu, te da će se u narednom periodu raditi na izradi glavnog projekta.

"Radićemo na zatvaranju te deponije i otvaranju novih kaseta sa reciklažnim centrom, da pokušamo na kvalitetniji i bolji način za narednih 30 godina da riješimo pitanje deponije u gradu", rekao je Radović.

Radović je napomenuo da je ovo Odjeljenje počelo sa farbanjem ograda na trebinjskoj obilaznici, a nakon toga će nastaviti taj posao u ostatku grada, napominjući da je u prošloj godini postavljeno oko 60 novih klupa u gradu, što će biti urađeno i ove godine.

"Proširili smo obuhvat sistema tehničke vode za zelene površine na lijevu obalu Trebišnjice. Ove godine ćemo nastaviti sa tim, a radiće se i rekonstrukcija jednog dijela trotoara, pojedinih potpornih zidova i slično", rekao je Radović.

Ističući da ovo odjeljenje često ima zahtjeve za popravkom zgrada koje nisu u vlasništvu grada, on je pozvao građane da formiraju zajednice etažnih vlasnika kako bi mogli rješavati probleme koji nastanu u zgradama.

Radović je rekao da je danas riješen problem parkiranja vozila u trebinjskom Starom gradu, gdje je postavljena nova rampa sa klipom, te najavio da će na sljedećoj Skupštini grada biti predloženo povećanje kazni za nedozvoljen ulazak i parkiranje u ovo područje.