Dodik.jpg

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, komentarisao je danas saradnju sa SAD, budući da je projekat zbrinjavanja 50 raseljenih porodica u novom stambenom prostoru u banjalučkom naselju Ada finansiran od strane donatora iz Evropske unije, a dobrim dijelom i Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

S obzirom da je Dodik prisustvovao ceremoniji dodijele ključeva, a uzimajući u vezi njegovi prethodnu izjavu gdje je najavio prekid vlasti Srpske sa ambasadadam SAD i Velike Britanije u BiH, novinarima je pobliže pojasnio ono što je rekao.

"Vi mene nećete da slušate. Mi smo rekli da nećemo da sarađujemo sa ambasadorom i njegovim osobljem ovdje", poručio je Dodik.

Dodik je kazao da niko nije prekinuo saradnju sa Amerikom, te njegove prethodne izjave nisu dobro protumačene.

"Mi smo rekli da nećemo da sarađujemo sa ambasadorom i njegovim osobljem ovdje. Niko nije prekinuo saradnju sa Amerikom", kazao je Dodik.

Kako je kazao, od početka je bilo, da američki ambasador pravi smutnje u Bosni i Hercegovini, zajedno sa njegovim osoboljem kojeg čine najčešće domaći ljudi od kojih je 90 odsto zaposleno u Sarajevu.

"Sa njima neću da sarađujem, i naravno ni sa Eskobarom koji je došao da lomi stvari, a svi ostali redvni sastanci će se održavati", kazao je Dodik.

S tim u vezi ističe da poštuje Ameriku i američki narod, ali ne i američkog ambasadora, koji se "odmetnuo i pokušao da kreira neka svoje rješenja".