Zok leotar.jpg

U 19. kolu Prve lige Republike Srpske ŽOK "Leotar" je na domaćem parketu pobijedio OK "Velež" iz Nevesinja 3:1 (25:20, 25:20, 20:25, 25:16). Ovo je deseta pobjeda Trebinjki i sa 27 bodova nalaze se na petom mjestu, dok su Nevesinjke na posljednjem mjestu sa 17 bodova.

Ova utakmica je značila puno za oba kluba, a to se vidjelo i na parketu. Ovom pobjedom Leotar se popeo na peto mjesto i pobjegao je iz zone ispadanja u kojoj se više klubova grčevito bori za opstanak u prvoligaškom društvu.

Budući da ove godine ispadaju dva kluba iz Premijer lige BiH (Borac i Jahorina), ove godine će dva kluba iz Prve lige RS ispasti direktno, dok će desetoplasirani tim igrati dvije baraž utakmice sa finalistom za prvaka Druge lige RS.

Nakon utakmice trener Mišo Pešić je bio zadovoljan sa pobjedom.

"Veležu od srca želimo puno sreće u predstojećim mečevima, u namjeri da ostanu članovi Prve lige Republike Srpske. Mi se od sutra okrećemo narednom kolu kada gostujemo ekipi OK 'Drina' u Zvorniku", rekao je Pešić.

ŽOK "Leotar": Đajić, Bakotić, M. Radović, A. Radović, M. Turanjanin, J. Turanjanin, Divljan, Vukoje, Pejanović, Milović, Medan, Vulić. Trener: Mišo Pešić.