Policija srpske.jpg

Policijska stanica Trebinje je 24. marta 2023. godine, oko 7.00 časova zaprimila prijavu da je ispred porodične kuće ukradeno putničko vozilo marke „Volkswagen“, tip „Golf II“.

Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici su izvršili uviđaj na licu mjesta, nakon čega su širom pretragom terena pronašli navedeno vozilu u selu Dubljani. Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je događaj kvalifikovalo kao krivično djelo „Krađa“ iz člana 224. Krivičnog zakonika Republike Srpske.  

Oko 10.00 časova 24. marta Policijska stanica Trebinje je zaprimila prijavu da je jedna osoba u porodičnoj kući u selu Dubljani, napadnuta kojom prilikom je jedno ili više nepoznatih lica otuđilo novac u iznosu od oko 500 eura.

Događaj je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju kvalifikovalo kao krivično djelo „Razbojništvo“ iz člana 227. Krivičnog zakonika Republike Srpske.  

Tokom preduzimanja istražnih radnji i radnji dokazivanja u prethodna dva krivična djela policijski službenici su došli do saznanja da su izvršena još tri krivična djela: krivično djelo „Narušavanje nepovredivosti stana“ iz člana 151. Krivičnog zakonika Republike Srpske na način da je u selu Grmljani, izvršen neovlašten ulazak u jednu porodičnu kuću i dva krivična djela „Teška krađa“ iz člana 226. Krivičnog zakonika Republike Srpske na način da je izvršena provala u dvije porodične kuće u selu Dubljani.

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su radeći na rasvetljavanju navedenih krivičnih djela izvršili blokadu šireg lica mjesta kao i pretragu terena. 

Na osnovu svih operativnih saznanja stekli su osnov sumnje da je izvršilac svih pet krivičnih djela lice inicijala S.R. iz Trebinja. Osumnjičeno lice je lišeno slobode 24. marta 2023. godine.