Ambasada sad.webp

Današnja najava predsjednika Milorada Dodika da će Vlada Republike Srpske prekinuti kontakte sa zvaničnim predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva još je jedan korak na opasnom putu koji je izabrao – put izolacije i autoritarne vladavine, objavljeno je na tviter nalogu Američke ambasade u Sarajevu.

Oni ističu da je to put koji ne koristi stanovnicima Republike Srpske.

"Sjedinjene Američke Države imaju dugogodišnje radne odnose sa institucijama Republike Srpske i nastavićemo da pružamo pomoć građanima Republike Srpske kao što smo to činili svih ovih godina. Nećemo pružiti pomoć režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv sopstvenog naroda ili koji koristi dobronamjernu međunarodnu pomoć da podrži neustavne ili antidejtonske aktivnosti. Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera šteti Republici Srpskoj. Dodikovi očajnički potezi se kockaju s budućnosti stanovnika RS sve u namjeri kako bi održao svoj režim i koruptivne interese", navodi se.

Podsjetimo, Vlada Republike Srpska usvojila je danas Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog antidejtonskog djelovanja.