radovan viskovic.jpg

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je izgradnja nove bolnice u Trebinju najveća investicija u zdravstveni sektor poslije UKC-a u Banjaluci, ističući da je predviđeno da radovi na izgradnji ovog kapitalnog objekta počnu do kraja marta.

Višković je kazao da je Vlada Srpske obezbijedila 128.000.000 KM za ovaj izuzetno važan projekat ne samo za Trebinje, već za cijelu Hercegovinu i Srpsku, te da je predviđeno da osim izgradnje objekta bude nabavljena i sva neophodna medicinska oprema.

"To će biti zdravstveni centar 21. vijeka, što će omogućiti značajno bolje medicinske usluge svim građanima ovog grada i regije", poručio je Višković.

On je istakao da je Vlada RS već uplatila prvu ratu za izgradnju bolnice, što je predviđeno ugovorom o njenoj izgradnji.

"Za nekoliko dana očekujemo građevinsku dozvolu za pripremne radove i do kraja marta ćemo poečtiti radove. Ovo je jedan od najvažnijih projekata za Trebinje i Hercegovinu", poručio je Višković.

Trebinju potreban hotel sa pet zvjezdica

Višković je kazao da je sa rukovodstvom Grada dogovorio da se u narednom periodu pronađe ozbiljan investitor koji bi u Trebinju izgradio hotel sa pet zvjezdica.

"To je neophodno Trebinju kao turističkom mjestu broj jedan u Republici Srpskoj", naveo je Višković.

On je istakao i da je izgradnja aerodroma i dalje prioritet i da nema odustajanja od tog projekta.

"Na redu je rješavanje ekološke dozvole za koju je Hrvatska preko mehanizma sa saradnju poslala određene primjedbe i mi ih očekujemo da one dođu do nas. Uglavnom, sve se rješava. Čekamo i odluku sa nivoa zajedničkih institucija BiH", naveo je Višković.