Dodik.jpg

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će izgradnja aerodroma i auto-puta/brze saobraćajnice od Trebinja do Višegrada u potpunosti promijeniti sliku našeg grada i Hercegovine te omogućiti nove investicije i radna mjesta.

Dodik je, nakon sastanka sa rukovodstvom Grada Trebinja, istakao da Vlada Srbije, koja će da graditi aerodrom u mjestu Taleža, planirala u svom budžetu sredstva za ovu investiciju, što dovoljno govori o ozbiljnosti ovog projekta.

On je kazao i da Republika Srpska planira izgradnju auto-puta/brze saobraćajnice od Trebinja do Višegrada, čime će Trebinje i Hercegovina biti spojeni sa auto-putem "Miloš Veliki", koji gradi Srbija do granice sa Republikom Srpskom u Vardištu kod Višegrada.

"Već imamo razgovore sa kineskim partnerima o ovom projektu. Tražimo od njih projektovanje i finansiranje. Ovo je uz aerodrom najvažniji projekat za ovu regiju", kazao je Dodik.

Predsjednik Srpske je kazao da je Trebinje najuspješnija lokalna zajednica u Republici Srpskoj, a da je gradonačelnik Mirko Ćurić sposoban čovjek, koji sa svojim timom prepoznaje probleme i rješeva ih u rekordnom roku.

"To je velika sreća za svaku lokalnu zajednicu. Mnogi treba da se ugledaju na Trebinje. Ovo nije isti grad sada i prije deset godina. U potpunosti se promijenio. Ne kažem da i sada nema ljudi koji odlaze iz njega, ali je i veliki broj onih koji dolaze. Čestitam rukovodstvu Grada na svim realizovanim projektima, a primjetim da ih nije malo", naveo je Dodik.

Dodik je kazao i da će izgradnja solarnih elektrana na Zupcima iznad Trebinja omogućiti dodatne prihode u gradski budžet, nova radna mjesta i energetsku stabilnost Srpske.