Kvs leotar.jpg

Plivači KVS „Leotar“ osvojili su treće mjesto u omladinskoj ekipnoj konkurenciji i ostvarili su odličan uspjeh na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Republike Srpske u plivanju za sve uzrasne kategorije. Ispred njih su bili plivači Olimpa koji su bili prvi i plivači Borca koji su osvojili drugo mjesto.

Osim trećeg mjesta u omladinskoj ekipnoj kategoriji, plivači KVS Leotar okitili su se sa pregršt medalja.

Teodora Drapić je u omladinskoj kategoriji osvojila je zlatnu medalju u disciplinama 100 i 200m prsno, a srebrnu na 50m prsno. Ognjen Ćurić u kadetskoj kategoriji osvojio je srebrne medalje u disciplinama 50m slobodno i 50m delfin, dok se bronzanom medaljom okitio u disciplini 100m delfin. Igor Kundačina je u kadetskoj kategoriji osvojio je srebrne medalje u disciplinama 100 i 200m prsno. Andrej Radović u pionirskoj kategoriji osvojio je srebrnu medalju u štafetnoj disciplini 4x200m slobodno, bronzanim medaljama se okitio u disciplinama 50m slobodno, štafetnim disciplinama 4x100m slobodno i 4x100m mješovito. Grujo Morić je u pionirskoj kategoriji osvojio srebrnu medalju u štafetnoj discipolini 4x200m slobodno i bronzane medalje u štafetnim disciplinama 4x100 slobodno i 4x100 mješovito.

Filip Piljević u omladinskoj konkurenciji je osvojio srebrnu medalju u discipli 50m leđno i bronzanu u disciplini 200m leđno. Vasili Ćurić u pionirskoj kategoriji osvojio je srebrnu medalju u štafetnoj disciplini 4x200m slobodno i bronzane medalje u štafetnim disciplinama 4x100m mješovito i 4x100m slobodno.

Maksim Milićević u pionirskoj kategoriji osvojio je srebrnu medalju u štafetnoj disciplini 4x200m slobodno i bronzane medalje u štafetnim disciplinama 4x100m mješovito i 4x100m slobodno.

Helena Lakić u apsolutnoj kategoriji osvojila je bronzanu medalju u disciplini 200m leđno.

- Otplivali su svoje lične rekorde, osvojili medalje, treće mjesto u omladinskoj ekipnoj kategoriji - tako da smo prezadovoljni njihovim nastupom na prvenstvu Srpske – ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.