subota prvi maj (2).jpg

Meteorolog Ivan Ristić objavio je na svom Fejsbuk profilu vremensku prognozu za narednu nedjelju, koja bi mogla da šokira sve one koji su se ponadali da je proljeće konačno stiglo.

"U ponedjeljak i utorak umjereno oblačno sa uslovima za slabu kišu, od srijede više sunca i temperatura prava proljećna od 20 do 25 stepeni Celzijusa. Promjena vremena, kiša i manji pad temperature u subotu popodne", najavio je Ristić.

Meteorolog je ranije otkrio i kakvo nas vrijeme očekuje do kraja marta.

"Veći dio sljedeće nedjelje ostajemo pod uticajem visinskog grebena i toplog vazduha koji će usloviti malu, povremeno i umjerenu visoku oblačnost i relativno toplo vrijeme. Vjetar slab južni i jugoistočni", kazao je ranije Ristić.

Postepena promjena vremena kreće za naredni vikend, 25. i 26. marta, kada se očekuje postepeno naoblačenje sa kišom i manjim padom temperature, ispričao je meteorolog.

"Zatim do kraja marta promjenjivo osjetno svježije sa smjenom sunca i oblaka koji će donositi kišu u nižim predjelima i snijeg na planinama, maksimalna temperatura biće od 7°C do 12°C", rekao je ranije, prenosi "Kurir".