2-min.jpg

Direktor Agrarnog fonda Trebinje Veselin Dutina učestvovao je kao panelista na konferenciji pod nazivom "Zaštita geografskog porijekla i brendiranja domaćih proizvoda", koja je održana u Bijeljini u organizaciji Područne privredne komore.

Konferencija „Zaštita geografskog porijekla i brendiranje domaćih proizvoda“ imala je za cilj da okupi sve relevantne predstavnike iz zemlje i regiona, koji su tokom panel diskusije razgovarli o važnosti brendiranja domaćih proizvoda, kao i o zaštiti geografskog porijekla.

Direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja Veselin Dutina predstavio je projekat „Hercegovačka kuća“, kako je on pokrenut i realizovan.

Pored Dutine, učestvovali su: Veljko Jovanović, savjetnik predsjednika Privredne komore Srbije, direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, Goran Jović, predstavnici Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske, predstavnici udruženja „Semberski kupus“, predstavnici Privredne komore Bijeljine i mnogi drugi.

Konferenciju je otvorio ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Bosne i Hercegovine Staša Košarac.