Pripreme zvezda3.jpg

U Gradu sunca su na pripremama bile tri selekcije FK "Crvena zvezda, pioniri 2008. godište, pjetlići 2010 i pretpjetlići 2011. godište. Došlo je 56 dječaka.

Nakon sedmodnevnog boravka na jugu Hercegovine, trener pionira FK "Crvena zvezda" Milan Milenković imao je samo riječi hvale na račun domaćina i njihove gostoprimljivosti.

"Vrijeme nas je poslužilo, a uslovi su ovdje sjajni. Sve što nam je trebalo izašli su nam u susret, hrana je bila odlična, usluga, gostoprimstvo svih zaposlenih na profesionalnom nivou. Odigrali smo nekoliko utakmica sa raznim ekipama i jako smo zadovoljni sa kvalitetom protivnika. Sve u svemu, ovo su jedne od najuspješnijih priprema koje su odrađene", rekao je Milenković.

Po Milenkovićevom mišljenju, Trebinje je jedan od najljepših gradova na svijetu.

"Ovo je prelijep grad, ljudi su nevjerovatni i ja sam i ranije dolazio ovdje i uvijek sam se osjećao fenomenalno. Kad smo dolazili pričao sam nekim mojim kolegama koji do sada nisu bili ovdje da će ovdje sve biti u redu, a tako se i dogodilo. Sve pohvale od grada, ljudi, jer je sve fantastično, a i svi dječaci su komentarisali da je ovdje odlično. Nismo imali puno vremena za obilazak, ali tamo gdje smo bili i šta smo vidjeli je fenomenalno kao i čist vazduh. Nadamo se ponovnom dolasku", jasan je Milenković.

Pripreme zvezda2.jpg

Pioniri i petlići se takmiče u beogradskim ligama, a pretpetlići se u starijoj selekciji 2010.

"Zamisao Omladinske škole 'Crvene zvezde' je da ovdje sve ide unapred i da svako godište igra sa starijim selekcijama. Razlog su jače utakmice, možda neke ekipe nemaju kvalitet, ali te starije ekipe fizički su jače od nas i mi želimo da nam je utakmica što teža i interesantnija. Imamo momaka i van Beograda, tako u pionirima imamo momaka iz Užica, Paraćina, Apatina... jer Crvena zvezda ima moć da ti igrači idu u školu i žive u Beogradu, ali ima momaka koji još nisu došli jer smatraju da je rano pa će doći kod nas kad upišu srednju školu", rekao je Milenković.

Pripreme zvezda1.jpg