Kk leotar zrinjski2.jpg

U zaostaloj utakmici 17. kola Prvenstva BiH u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" KK "Leotar" dočekuje HKK "Široki" iz Širokog Brijega.

Šta reći o utakmici kada je domaćin u posljednjih pet kola prvenstva pobijedio samo posljednjeplasiranog "Zrinjskog" i to pred svojim navijačima, ali nanizao i četiri poraza, dok s druge strane dolazi protivnik koji je u dosadašnjih 16 kola neporažen.

Protekle sedmice odigrali su tri utakmice u ABA 2 ligi i porazili sva tri protivnika i nalaze se na diobi od trećeg do šestog mjesta sa skorom od devet pobjeda i četiri poraza. Trebinjci imaju skor od osam pobjeda i poraza i trenutno se nalaze na šestom mjestu na tabeli.

Igrači Marka Ičelića svjesni su da je ekipa Širokog u formi, ima širi roster, ali prema njihovim riječima neće se predati već će pokušati da iznenade protivnika.

Oni znaju da protivnik ima vrline i mane, ali se nadaju da će centri Ninković i Albijanić uz pomoć Bojanića i Milidragovića biti pravi bedem pod obručima i da će biti uspješniji od protivničkih centara.

Bekovska i šuterska linija u taboru Leotara nada se da će biti uspješna i da će Šakotić, Anđušić, Adžić, Aleksić... svojim koševima i prodorima zadati velike muke ekipi iz Širokog.

Sa druge strane, ekipa Ivana Velića u čijim redovima su Amerikanci Knajt, Litl zatim iskusni Ivanov, Brzoja, Brala, Kraljević, Vujanović, Čolić... dolaze u Trebinje puni samopouzdanja i želje da dokažu da su najbolji u ovogodišnjem prvenstvu.

Igrači i uprava trebinjskog prvoligaša pozivaju sve ljubitelje sporta da svojim navijanjem pomognu košarkašima da dođu do nove pobjede koja bi im otvorila vrata plej-ofa.

Utakmica se igra u utorak sa početkom u 19.00 časova.