Fk leotar tim.jpeg

U 22. kolu Premijer lige BiH FK "FK" gostuje u Tuzli gdje ga dočekuje FK "Sloboda". Ovo je derbi začelja jer je domaćin na dvanaestom mjestu sa 20 bodova, a gosti su na osmom mjestu sa 23 boda.

Obje ekipe su svjesne da su im bodovi potrebni. Tuzlaci se nakon dugo vremena vraćaju na svoj stadion Tušanj i očekuju veliku podršku od svojih navijača.

Trener Trebinjaca Marko Maksimović je istakao da je ovo specifična utakmica.

"Teren je nepoznanica za obje ekipe jer ćemo da igramo na perfektnim evropskim terenima. Sigurno je da je u ovom momentu Sloboda pod imperativom, jer je to veliki klub koji se vraća na svoj stadion koji će biti sigurno popunjen sa 80 odsto kapaciteta i uz jedan dobar ambijent dva protivnika koja su realno podjednakih kvaliteta. Sloboda po imenima i rosteru ima za sam vrh, a mi sa druge strane imamo svoje ambicije. Očekujemo dobru utakmicu i ulazimo u nju poslije jedne dobre radne nedjelje i nadam se da ćemo biti kompaktni i da ćemo nakon meča imati razloga za zadovoljstvo", rekao je Maksimović.

Prema Maksimovićevim riječima, svoje igrače je naučio da je naredna utakmica najvažnija, a utakmica protiv Igmana je daleka prošlost.

"Ja ne mogu ništa da zamjerim momcima koji su peti na tabeli od momenta kada sam ih preuzeo. Šta bi im zamjerio kad su u tom periodu osvojili 15 bodova, a Željezničar koji je četvrti bod više, dok je Velež koji je na trećem mjestu osvojio 18 bodova. Ne dam nikom da kaže da momci ne daju maksimum, pričam o periodu mog dolaska. Kažem da dobro rade i očekujem da će dobro odigrati u Tuzli. Mi smo klub koji ima svoje vrline i svoje probleme", konstatovao je Maksimović

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 15.00 časova, a glavni sudija je Irfan Peljto iz Sarajeva, a pomoćnici su Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Davor Beljo iz Mostara.