curic simunovic.JPG

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je danas sa načelnikom Opštine Ravno Andrijom Šimunovićem o izgradnji vodovodne mreže od Trebinja do Ivanice, koja treba da počne u ovoj godini.

Čelnici dvije lokalne zajednice složili su se da je ovo izuzetno važan projekat koji treba da omogući konačno rješavanje vodosnabdijevanja Ivanice te da će zajednički ulagati u njegovu realizaciju.

"U narednom periodu biće potpisan sporazum o saradnji, a dogovor je da Grad Trebinje finansira radove na svojoj teritoriji, a Ravno na svojoj. To će omogućiti zajedničku investiciju i rješavanje vodosnabdijevanja ne samo Ivanice, nego i svih okolnih sela gdje vodovod bude prošao", pojasnio je Ćurić.

Ćurić je istakao da je Grad Trebinje u ovogodišnjem budžetu predvidio 800.000 KM za ovaj projekat, a da će se preostala neophodna sredstva izdvojiti i u budžetu za narednu godinu.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali i direktor trebinjskog "Vodovoda" Miodrag Batinić, načelnik Odjeljenja za kapitalne investicije Danilo Ilić, generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.