Koncert 4-min.jpg

U Kulturnom centru održan je koncert Dušana Sekulića, svjetskog virtuoza na harmonici i njegovog benda povodom 8. marta.

Sekulićev stil odlikuje izuzetna tehnička preciznost i inovativnost u izvođenju klasičnih kompozicija, podjednako kao i obrade svjetskih muzičkih hitova.

Ovo mu je drugi put da svira na jugu Hercegovine, a prvi put je nastupao kao srednjoškolac.

"Drago mi je što smo mi dobili tu čast da nastupamo ovdje povodom predstojećeg praznika. Drago mi je uvijek kad nastupam u Republici Srpskoj jer često nastupam u inostranstvu. Predstavio sam harmoniku u malo drugačijem stilu jer kod nas harmonika važi kao narodni instrument, međutim mi smo svirali sve moguće stilove, imali smo i scenski nastup", istakao je Sekulić.

Magistrirao je najvišom ocjenom na Bečkom konzervartorijumu „Franc Šubert” u klasi mr Jovice Đorđevića, koji je veoma cijenjen u svijetu.

Večerašnji koncert koji je trajao 90 minuta oduševio je publiku, podigao je na noge, plesalo se i odavno nije bila tako vesela atmosfera. Onaj ko nije došao vjerovatno je zažalio jer bi se odlično proveo uz muziku Kvina, Pink Flojda, klasike, starih izvornih pjesama koje je izvodio na harmonici maestralni Sekulić i njegov bend.

Koncert je organizovao Grad Trebinje kao osmomartovski poklon damama.