drasko_vukan3.jpg

Ono što su mnogi politički oponenti Nebojše Vukanovića priželjkivali već godinama unazad, uspjelo je Drašku Stanivukoviću i to samo kroz jedan video. Uspio je Stanivuković do te mjere da ogoli i ponizi Vukanovića, da je Vukanovićev “demanti” izgledao kao nemušto pravdanje đaka kad ga nastavnik uhvati da prepisuje.

Najzanimljivije od svega je da je Vukanovića namamio prvi politički saborac, čovjek sa kojim se grlio, ljubio i zajednični nastupao na mitinzima. Umjesto simbioze, koju mu je pripisivao Vukanović, Stanivuković mu je vratio takvom mjerom da se i Vukanović zbunio i maltene nije znao šta ga je snašlo. A o tome najbolje svjedoči njegov “odgovor” Stanivukoviću, koji da nije tužan bio bi smiješan.

Nažalost, potvrđeno je ono što se odavno zna - na političkoj sceni Srpske su obični diletanti, koji bi "rekla-kazala" pričama da ruše SNSD i onda preuzmu kormilo Republike. Iako bez ikakvih ideja konkretnih ekonomskih reformi i kadrovskih rješenja, imaju ono što običan narod voli da čuje - dug jezik kojim poručuju “drž’te lopova”.

Dokazalo se to danas kada je Stanivuković objavio da je "namamio" Vukanovića sa lažnog profila, preko koga mu je poslao fotografiju na kojoj je prikazan (Stanivuković) kako stoji u blizini vile Vlade Srpske na Jahorini. Od te fotografije Vukanović je napisao cijelu “mega-ekskluzivu”, prozivajući Stanivukovića da je to još jedan dokaz saradnje sa Miloradom Dodikom.

Vukanović po običaju nije provjerio informaciju, na osnovu fotografije je sastavio tekst, plasirao ga na svom blogu svega nekoliko dana poslije i onda je uslijedila reakcija Stanivukovića. U video od sedam minuta u potpunosti je demaskirao Vukanovića, svog nekadašnjeg političkog saborca. Čak je doveo sve na razmišljanje i to ozbiljno - kakve su druge informacije Nebojše Vukanovića, dostavlja li mu i njih neki drugi “Draško Stanivuković”.

Slično je i sa Vukanovićevom najavom da je danas u 13.00 časova smjena generalnog sekretara SNSD-a Luke Petrovića i to nakon sastanka Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka. Toliko je pompezno to najavio da bi malo ko posumnjao u istinitost objave. Međutim,  sastanak jeste održan, ali Petrović nije smijenjen. Već baš suprotno. Ponovo mu je izgleda neko dostavio pogrešnu informaciju. Bar je uspio da navuče klikove i zaradi na ljudima koji ga prate. Iako je i ovo bila još jedna u nizu neprovjerenih informacija.

Suštinsko pitanje je da li ovakvi opozicioni političari mogu da donesu promjene u Republici Srpskoj? Ovakvim ponašanjem i neozbiljnošću  - i jedan i drugi - te promjene sigurno ne mogu da donesu. Iako iza sebe imaju pozamašnu političku karijeru, svojim ponašanjem podsjećaju na Sanju Vulić. Istu onu za koju je Dodik Bog. U čemu je razlika između njih i nje - samo oni znaju.