nikola milinkovic.jpg

Skandalozno ponašanje direktora Osnovne škole "Sveti Sava" u Gacku Nikole Milinkovića koji medijima ne želi da saopšti imena đaka te škole koji su osvojili prva tri mjesta na opštinskom takmičenju iz matematike i vjeronauke, jer, očigledno, nije oduševljen sa imenima učenika koji su osvojili prva mjesta.

Milinković, koji je i rođeni brat načelnika opštine Gacko Ognjena Milinkovića, medijima, među kojima i portal TrebinjeLive.info, ne želi da da rezultate takmičenja tvrdeći da su iste poslali Republičkom pedagoškom zavodu Srpske, navodeći da su to dostavili savjetnicima za ove predmete Goranu Jankoviću i Slavoljubu Lukiću.

Međutim, u telefonskom razgovoru za TrebinjeLive.info Goran Janković kaže da je na direktoru mogućnost da pohvali svoje učenike, a samim tim i školu. To smo juče saopštili i direktoru Milinkoviću, a on nam je tada obećao da će odgovoriti u dogledno vrijeme. Nakon što smo ga danas podsjetili da nam dostavi imena učenika - Milinković je spustio slušalicu vidno ljud što se interesujemo za ovu temu, koja se u Gacku već uveliko priča među roditeljima djece ove škole.

Kako saznajemo, direktor lične frustracije liječi na djeci i ne želi da kaže njihova imena iako je sa tim upoznat i on i cijelo Gacko.

"Direktor to krije kao zmija noge samo zato što mu ne odgovaraju učenici koji su postigli zavidne rezultate na ovim takmičenjima. Očekujemo od republičke inspekcije da reaguje i po drugim pitanjima koje sprovodi Nikola Milinković. Ima tu svega, a ponajviše posla za inspekciju i resorno ministarstvo", navode nam roditelji čija djeca pohađaju ovu školu.

Od ljudi bliskih Milinkoviću saznajemo da se direktor hvali da mu niko ništa ne može jer je brat načelnika Opštine Gacko.

"U školi je situacija veoma napeta. Svakog dana se očekuje republički prosvjetni inspektor da razriješi brojne nepravilnosti, a nije ih malo", poručuje nam jedan od radnika ove ustanove, tvrdeći da ne želi da mu se objavi ime jer bi tako zapao u nemilost direktora Nikole Milinkovića.

O ovako skandaloznom ponašanju direktora Milinkovića komentar je dao i Predsjednik Aktiva direktora osnovnik škola istočne Hercegovine Milorad Nadaždin.

"To su javni podaci, ne znam razloge zbog čega ih direktor ne saopšti medijima i pohvali te učenike i ustanovu na čijem je čelu", rekao je Nadaždin.