fkleotar.jpg

U 21. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" na svom terenu dočekuje FK "Igman" iz Konjica. Pogled na tabelu govori da se Trebinjci nalaze na osmom mjestu sa 22 boda, a Konjičani su na dvanaestom mjestu sa 20 bodova.

Ljubitelji fudbala u Trebinju sjećaju se 11. septembra prošle godine kada je Igman pobijedio 3:1 (2:1) Leotar, a sva tri gola dao je Mirsad Ramić. To je ujedno bila i posljednja utakmica trenera Marka Vidojevića, a naslijedio ga je na klupi sadašnji trener Marko Maksimović. Od tada pa do danas dosta je izmjena u obje ekipe, a i novi su treneri.

Trener Trebinjaca Marko Maksimović je istakao da su nakon uspješnog prošlog kola i boda u Posušju igrači dobro radili i reagovali na teškom terenu.

"Ono što je dobro za nas je da nam se vraća kapiten Milović nakon suspenzije, Prusina se vraća, a na Đurića ne možemo da računamo. Igramo protiv protivnika koji je u ovom prelaznom roku dosta uložio jer su za trener doveli Husrefa Musemića, igrače Ahmetovića i Oremuša, a zadržali su ostatak ekipe. Igman je jako dobra ekipa i za veliki respekt. Međutim, mi igramo kući, imamo svoje ciljeve i nadamo se daćemo dati maksimum i doći do svog cilja i do onoga što nas zanima, a to je pozitivan rezultat", rekao je Maksimović.

Maksimović je napomenuo da mu je Musemić bio trener godinu dana u FK "Sarajevo" dok je igrao na Koševu i da ga dobro poznaje.

"On je dobar stručnjak, a prije svega čovjek. On jeste najveće pojačanje Igmana, ali su doveli i Ahmetovića koji je provjeren igrač, a tu je i prvi sreijelac lige Ramić. Očekujem jako tešku utakmicu jer je sve to u dva boda, ali nažalost opet po teškom terenu. Uvjeren sam da ćemo imati jednu pozitivnu energiju, biti podržani od publike i na kraju imati razlog za zadovoljstvo", jasan je Maksimović.

Prošlo je dosta vremena (20. novembra 2022. godine) kada je Leotar odigrao posljednju utakmicu u Policama i kad je trebinjska publika aplauzom nagradila igrače za vrijednu pobjedu od 2:0 nad ekipom "Sarajeva".

To je još jedan poziv za sve Trebinjce da dođu i svojim bodrenjem doprinesu da Leotar dođe do novih bodova. Utakmica se igra u subotu sa početkom u 13.00 časova, a glavni sudija je Miloš Gigović (Gradiška), a pomoćnici su Radislav Kačavenda (Gradiška) i Enes Đozić (Sarajevo).