Bolnica trebinje.jpg

U Bolnici Trebinje popunjeni su svi bolnički kapaciteti, a najviše pacijenata zbrinuto je zbog respiratornih infekcija na Odjeljenju pedijatrije i Odjeljenju za plućne bolesti, rekao je direktor te zdravstvene ustanove Nedeljko Lambeta.

Kazao je da su i ostala odjeljenja Bolnice Trebinje popunjena pacijentima.

"Na Odjeljenju za plućne bolesti postoji dosta pacijenata sa upalom pluća, ali i problemima od ranije od kovida ili postkovida", rekao je Lambeta Srni.

Zamjenik direktora trebinjskog Doma zdravlja Radovan Todorović rekao je Srni da je za ovo doba godina uobičajen broj pacijenata koji se javljaju u ambulante na preglede.

Dodao je da se najviše pacijenata obraća za ljekarsku pomoć zbog virusa gripa, sa simptomima kašlja, povišene temperature i respiratornim infekcijama. Todorović je rekao da se u ovom periodu u ambulantama Doma zdravlja izvrši više od 30 pregleda dnevno.

Epidemiolog Doma zdravlja Trebinje Jelena Durić rekla je Srni da su izazivači akutnih respiratornih infekcija u ovom periodu rinovirusi, virusi gripa, parainfluence, različite vrste korona virusa, među njima i kovid, adenovirusi i slični.