fk leotar sutjeska.jpg

Prošlo je više od tri mjeseca kako je FK "Leotar" odigrao 19. kolo Premijer lige BiH kada je u Trebinju savladao FK "Sarajevo" 2:0, a u nedjelju će Trebinjci u Posušju odigrati prvo kolo proljećnog nastavka.

Leotar će igrati sa ekipom koja mu ne odgovara, ni po igri ni po rezultatima (u zadnje dvije sezone tri poraza i jedan remi).

Trener Marko Maksimović se prije govora o Posušju osvrnuo na utakmicu 1/8 finala Kupa BiH na kojoj je njegova ekipa pružila odličan otpor Željezničaru i prikazala jednu dobru igru.

"Sve te probleme kada su sa igračem manje igrali cijelo poluvrijeme, a sa dva igrača manje pola sata moji igrači su pokazali kompaktnost, borbenost. Nakon svih dešavanja u posljednjih nekoliko dana zbog crvenih neće igrati Prusina i Đurić, pod suspenzijom je još Milović, Đuderija ima problema već 15 dana, a Kneževića smo izgubili za dugi period, na ekipi vidim da je željna i orna za prvenstvo. Igramo protiv Posušja, ekipe, koja voli da igra, ima dobre pojedince, nadigravaju se i možda igraju jedan od ljepših fudbala u ligi. Očekujem dobru utakmicu, od mojih momaka očekujem pravu reakciju i na taj način da tražimo pozitivan rezultat", rekao je Maksimović.

Trebinjci u prva tri kola igraju sa direktnim konkurentima za opstanak, a prva je sa NK "Posušje" koji ima dva boda više (23) od Leotara i nalazi se na sedmom mjestu.

"Iako idemo oslabljeni očekujemo Uzelca da se vrati u startnih jedanaest, Čubrilo se oporavio od bolesti i on nije ni išao u Sarajevo. Nadam se najboljem", istakao je Maksimović.

Utakmica NK "Posušje" sa FK "Leotar" se igra u nedjelju na stadionu "Mokri Dolac" sa početkom u 13.00 časova