voda slavina.jpg

Odbornici trebinjske Skupštine danas su dali saglasnost za poskupljenje cijene vode za domaćinstva za 0,18 KM po metru kubnom, dok je cijena kanalizacije po metru kubnim skuplja za oko 0,08 KM.

Nova cijena vode za domaćinstva biće 0,96 KM za metar kubni bez PDV-a, dok je dosadašnja cijena bila 0,78 KM bez PDV.

Nova cijena za kanalizaciju je 0,48 KM po m3 bez PDV, dok je dosadašnja cijena bila 0,40 KM bez PDV.

Cijena za Grad sunca će sa 1,11 KM biti povećana na 1,66 KM bez PDV-a. Dok će sijena vode za privredu ostati 2,21 KM po m3 bez PDV.

Cijenu, formiranu po metodologiji UNDP-a, činiće fiksni (održavanje vodomjera i vodovodne i kanalizacione mreže) i varijabilni dio (cijena vode, kanalizacije).

Direktor "Vodovoda" Miodrag Batinić rekao je da je do korekcija cijena moralo da dođe zbog brojnih faktora, među kojima su povećanje cijene struje, rezervnih dijelova i goriva te boljeg materijalnog statusa radnika ovo radnika.

"Došli smo u poziciju da više od polovine radnika ima minimalac od 700 KM, pritom je broj radnika u 2022. smanjen za devet odsto i sada ima 128 radnika. Sačuvana je likvidnost i jedan smo od boljih Vodovoda u Srpskoj i ne smijemo dozvoliti da da dođe na ivicu opstanka. Nismo nikako povećavali plate već godinama, osim usklađivanja minimalne plate", rekao je Batinić.

Opozicioni odbornici nisu podržali poskupljenje cijena trebinjskog "Vodovoda".