Vukanovic govedarica.jpg

Član Predsjedništva i nekadašnji lider SDS-a, narodni poslanik Vukota Govedarica poručio je danas lideru pokreta "Za pravdu i red", Nebojši Vukanoviću da njegovo djelovanje unutar opozicije postaje kontraproduktivno.

Govedarica se oglasio na „Fejsbuku“ nakon što je Vukanović prije dva dana na svom blogu objavio tekst u kojem je iznio teške optužbe na račun Opštinskog odbora SDS-a Višegrad i njegovorg predsjednika Miroslava Kojića.

Govedarica navodi da je Vukanovićevo „opoziciono djelovanje i politička borba protiv SNSD-a nešto što je SDS uvijek pozdravljao, ali da njegovo djelovanje unutar opozicije postaje kontraproduktivno“, posebno „iznošenje“netačnih tvrdnji vezano za Opštinski odbor SDS Višegrad i Miroslava Kojića”.

– Razumijem da se Vukanović i njegova stranka Za pravdu i red nastoje nametnuti javnosti i nezadovoljnim glasačima, ali način na koji on to radi nije primjeren, jer se sve više fokus stavlja na odnose unutar opozicije, a sve manje na stranke na vlasti i SNSD. Sigurni smo da SNSD likuje nad ovakvim pojavama, iako su odnosi i unutar SNSD i koalicije vlasti daleko lošiji nego što se to predstavlja javnosti – tvrdi Govedarica.

On kaže da je potpuno neprimjereno da Vukanović “svoj imidž u javnosti gradi na neistinama o SDS-u u Višegradu, ukoliko je poznato da je ona danas jedina opozicija u lokalnom parlamentu”. Tvrdi da način glasanja odbornika SDS-a nije nikada bio, niti treba da bude, protiv interesa građana Višegrada.

– Njegov (Vukanovićećev) lični odnos i očigledna netrpeljivost prema predsjedniku SDS-a Višegrad Miroslavu Kojiću, koji imaju genezu iz nekog ranijeg vremena, ne mogu biti opravdanje za napadanje niti Kojića niti SDS u Višegradu – kaže Govedarica.

On ističe da ukoliko Vukanović smatra da treba da ima veći politički prostor i značaj u Višegradu, kako on i najavljuje, neka to radi pozitivnom promocijom svoje politike i na štetu stranaka vlasti, a ne na štetu SDS u toj opštini, iznoseći neistine i uvrede.

Vukanović je u svom tekstu“Izdahnula opozicija u Višegradu” tvrdi da je na sjednici Skupštine opštine Višegrad, koja je održana u četvrtak, “formalno umrla lokalna opozicija predvođena, kako je rekao, mešetarom Miroslavom Kojićem, predsjednikom Opštinskog odbora SDS”.

–Više od 30 tačaka fnevnog reda lokalnog parlamenta završilo se danas munjevito i bez rasprave, za nešto više od sat vremena, a sve tačke i prijedlozi SNSD-ovog načelnika Mladena Đurevića usvojene su jednoglasno – napisao je Vukanović.

On je istakao da se odmah nakon oktobarskih izbora raspala skupštinska većina SDS-PDP-DNS-DF u Višegradu, nakon što je odbornik DNS Srpko Baranac prešao na “drugu stranu, a polako su mu se pridružili i svi ostali”.

– Tri odbornika SDS-s danas su podržali sve prijedloge SNSD i njihovog načelnika Đurevića, dok odbornik PDP Milenko Janjić nije prisustvovao sjednici, pa je formalno Višegrad ostao bez opozicije – istakao je Vukanović koji tvrdi da je „sve posledica dilova Miroslava Kojića“ te je iznio niz optužbi na račun Kojića, za kojeg tvrdi da je „udbaš“ i da je napravio “pakt sa režimom”.

Predsjednik Pokreta za "Za pravdu i red" i narodni poslanik, nedavno je iznio niz optužbi i na račun gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji je kadar PDP-a.