fk leotar sutjeska.jpg

U subotu će se na Grbavici odigrati utakmica osmine finala Kupa BiH u kojoj FK "Željezničar" dočekuje FK "Leotar". Ova utakmica je početak proljećne sezone trebinjskog premijerligaša.

Trener Leotara Marko Maksimović osvrnuo se na pripreme na kojima je dao priliku svim igračima, ali opet su više šansi dobili igrači koji su u ranijem periodu manje igrali.

"Osam-devet igrača smo zamijenili sa drugim igračima i osim Pervana koji je imao bolju ponudu (otišao u FK 'Sloboda') nijedan igrač se nije zadržao u Premijer ligi. Većina igrača koji su došli su igrači do 23 godine i oni su u vrijednosti 80 odsto igrača Premijer lige. To su momci koji su došli da se nameću, a neki da vrate formu. Ne želim da se stavi pritisak na ekipu da se nešto mora, ali moraju da rade, treniraju i mnogo parametara govori da smo se digli. Sve to je učinjeno radom i zalaganjem, klub ulaže u infrastrukturu, igrači su isplaćeni i prema njima nema nikakvih dugovanja. Trebamo biti realni, oprezni i bitno je da u maju mjesecu ostanemo u ligi", rekao je Maksimović.

Prema njegovim riječima, Kup je jedan vid probe za ono što čeka Leotar u nastavku.

"Daćemo sve od sebe da damo što jači otpor, da pokušamo proći dalje, a Željo je favorit na svakoj utakmici pred punom Grbavicom. Doveli su Hodžića, Krpića, Jašarevića, Drlju, a sačuvali su cijelu ekipu na čelu sa trenerom koji je odličan stručnjak", istakao je Maksimović.

Utakmica između Željezničara i Leotara se igra u subotu sa početkom u 16.00 časova.