voda slavina.jpg

S.G. iz Gacka osumnjičen je da je 12. februara na izvorištu Vratlo, sa koga se cijelo Gacko snabdijeva vodom, zaustavio dalju distribuciju vode, zbog čega je juče uhapšen.

Ovaj mladi Gačanin, koji je, kako se saznaje, inače bivši radnik Vodovoda, ostavio je cijelu opštinu bez vodosnabdijevanja cijelog dana, dok nisu ispitane sve okolnosti koje su podrazumijevale i sumnje na različita onečišćenja, pa i moguće trovanje.

Kako saznaje UNA TV, motiv za takav postupak je njegov revolt prema upravi Javnog preduzeća Vodovod, a po svemu sudeći S.G. je sa direktnim umišljajem zavrnuo vodu Gačanima jer je do ventila morao da se odveze nekih 17 kilometara.

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju je ovo krivično djelo okvalifikovalo kao oštećenje ili uništavanje javnih uređaja. U saopštenju Policijske uprave Trebinje navedeno je da su njihovi službenici u Gacku odmah po prijavi izašli na lice mjesta.

- Lice S.G. je 16. februara lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo, nakon čega je kriminalistički obrađeno i izvršen je pretres kuće, pomoćnih objekata i vozila koje lice koristi - navedeno je u saopštenju.

Okružno javno tužilaštvo Trebinje je nakon saslušanja mladića pustilo na slobodu. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela, nakon čega će podnijeti izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Policijskoj stanici Gacko je 13. februara 2023. godine, iz Vodovoda prijavljeno da je na izvorištu Vratlo, ispod vodozahvata, provaljeno u šaht, prilikom čega je zavijen ventil na glavnoj napojnoj cijevi kojom se napajaju bazeni locirani ispod grada, što je bio razlog za nestanak vode u Gacku dan ranije.

Zanimljivo je da je policija uviđajem utvrdila i to da je ovo izvorište bilo bez ikakvog obezbjeđenja, iako je poprilično udaljeno od grada i bilo zavejano snijegom, ali je najavljeno da će policija zajedno sa Opštinom Gacko u tom dijelu preduzeti određene mjere i aktivnosti, kako bi se ovakve stvari ubuduće izbjegle.